Maschek Barnabás
04 Jun
04Jun

Az új építésű lakóparkban található kerítéseket eredetileg hagyományos 3D táblás elemekből alakították ki, amit a tulajdonosok egy modernebb, egyedibb megjelenésre szerettek volna cserélni. Az új tervekben az is fontos szempont volt, hogy az utcáról ne lehessen belátni. Végül a tölgy színű WPC (fa-mű kompozit) kerítésburkolat mellett döntöttek, amely nemcsak esztétikus, hanem praktikus is.

A projekt megvalósításához szükséges vázszerkezet átalakítására volt szükség, mert az eredeti kialakításban a függőleges oszlopok csak 2 méterenként helyezkedtek el. A WPC lécek ennél sűrűbb alátámasztást igényelnek, maximum 1,20, de inkább 1 méterenként. Annak érdekében, hogy ne kelljen a betonszegélyt megbontani és új oszlopokat betonozni, az alsó és felső részeken vízszintes zártszelvényeket hegesztettünk be. Ezek közé kerültek a szükséges függőleges alátámasztások.

A munkálatok során gyorsan száradó, kiváló minőségű festéket használtunk, így a teljes folyamat egy nap alatt lezajlott. Reggel érkeztünk, elkezdtük a bontást, délelőtt már az új vázszerkezetet készítettük, és estére befejeztük a kerítésburkolat felszerelését, zárva az utcafrontot.

További WPC munkáinkat az alábbi képre kattintva érhetik el:

Comments
* The email will not be published on the website.